کاشت ناخن
بی شک یکی از دلایل زیبایی دست ها ناخن می باشد و داشتن ناخن های رنگارنگ و جذاب هر خانمی را به وجد می آورد . با توجه به استقبال شایع و فراگیر بانوان نسبت به کاشت ، افراد متخصص در این حیطه دست به کار شدند تا آراستگی را به دستان شما هدیه بدهند . در اصل کاشت ناخن، جزء سنت و فرهنگ قدیمی کشور چین است که ناخن بلند را به عنوان نمادی از اعتبار فرد نشان میدهد.
میتوان گفت کاشت ناخن یکی از تکنیک های حرفه ای در مورد پوشاندن نواقص ناخن ها و یا حتی ترک عادت جویدن ناخن می باشد .
کاشت ناخن چیست ؟
اگر بنا به هر دلیلی نمی توانید ناخن های مرتب و یکسانی داشته باشید و یا به صورت ارثی ناخن های زیبایی ندارید ، با استفاده از کاشت ناخن می توانید جذابیت را مهمان دستان خود کنید . در واقع این روش چسباندن ناخن مصنوعی بر روی ناخن طبیعی می باشد که به شکل و فرم دلخواه انجام می شود و به جهت کشیده تر نشان دادن انگشتان دست نیز کاربرد دارد . به این عمل اکستنشن ناخن نیز گفته می شود .
در این مطلب آموزشی با سایت بینی مد همراه باشید تا انواع کاشت ناخن و ابزار مورد نیاز آن را بررسی کنیم :
انواع کاشت ناخن
نکته : توجه داشته باشید که در این مقاله توضیحات به عنوان تئوری شرح شده و بهتر است هنرجویان زیر نظر اساتید این حرفه به صورت عملی آموزش ببینند .
1- کاشت پودری یا اکریلیک
این روش بهترین نوع روش کاشت ناخن است که به سبب استحکام بالا ، طرفداران زیادی به خود جلب کرده است .
آموزش کاشت پودری : ابتدا با انجام مانیکور خشک بر روی ناخن و سپس از ناخن مصنوعی ( تیپ ) در سایز مناسب صدف ناخن استفاده می شود . پس از زدن محلول ضد قارچ ، مواد پودری روی ناخن گذاشته می شود و توسط سوهان برقی و دستی خط تیپ محو میشود .
مزیت کاشت پودر، هزینه ی کمتر نسبت به کاشت پلی ژل است .
2- پلی ژل
پلی ژل یا ژل پمادی ماده ای است که به صورت تیوپی در بازار یافت می شود . این ماده تمامی نکات مثبت دیگر مواد کاشت را دارا است که در یک محصول در اختیار مشتریان قرار می گیرد .
آموزش کاشت پلی ژل : در ابتدا پس از مانیکور ناخن ها ، به وسیله ی عقب زن و نیپر کوتیکول ها را اصلاح می کنند و سپس فرمرها یا تیپ روی ناخن قرار می گیرد . مرحله ی بعدی استفاده از ضد قارچ است و بعد از آن پرایمر ژل روی سطح ناخن پوشش داده می شود و با قلم مخصوص ژل را روی سطح ناخن پخش می کنند .
مزیت این روش نسبت به سایر روشها ، علاوه بر استحکام ، ظاهر طبیعی تر و واقعی تر آن است .
مراحل کاشت ناخن
در کل مراحل کاشت به 4 بخش اصلی و مهم تقسیم می شود که هرکدام از این مراحل حساسیت و دقت لازم کافی را برای انجام نیاز دارد . اگر هر مرحله به طور اصولی انجام نشود خروجی کار بسیار بی کیفیت و خطر پذیر خواهد بود .
زیرسازی
اولین مرحله زیر سازی است که مهم ترین و اصلی ترین قسمت کاشت می باشد زیرا اگر اصول کاشت به طور صحیح انجام نشود موجب هواگرفتگی و رشد و تکثیر سریع قارچ در ناخن می شود که این امر موجب افتادن ناخن مشتری و صدمات جدی خواهد شد . زیرسازی به دو بخش مجزا تقسیم می شود :
1- مانیکور خشک که در واقع شامل نظافت ناخن ها و همچنین از بین بردن پوست مرده و کوتیکول های اضافی دور ناخن می شود .
2-خراش دادن ناخن که به جهت قرار گیری آسان تر مواد بر روی سطح ناخن طبیعی انجام می شود .
مواد گذاری
در این مرحله باید دقت کنید که چه میزان مواد بر روی ناخن بگذارید. زیرا اگر مواد بیش از حد نازک باشد هنگام سوهان کشی کل مواد از بین میرود و اگر حجم مواد زیاد باشد ناخن مشتری پله پله خواهد شد و در آخر مجبور به سوهان کشی به مدت طولانی خواهید شد . توجه داشته باشید که میزان مواد گذاری خیلی مهم است، اگر ناخن بیش از حد ضخیم و یا نازک باشد در هر صورت موجب هواگیری هنگام سوهان کشی می شود .
سوهان کشی
سوهان برقی را اصلیترین ابزار در کاشت و زیباسازی ناخن میدانند. مزیت سوهانهای برقی در امکان تعویض سَری آنها است. شما میتوانید با تعویض و استفاده از سریهای متنوعی مانند: مخروطی، گرد، شنی و الماسی در اندازههای کوچک، متوسط و بزرگ برای هر ناخن یا منظوری استفاده کنید. توجه داشته باشید هنگام سوهان کشی ، سوهان را به طور مدام در یک قسمت از ناخن قرار ندهید زیرا این کار باعث داغ شدن سطح ناخن و احساس درد و سوزش در ناخن مشتری خواهد شد .
طراحی ناخن
جذاب ترین و لذت بخش ترین قسمت کاشت برای بانوان طراحی ناخن است . به جرات می توان گفت که لاک زدن و طراحی جزئی از هنر است و می شود با کمی خلاقیت و ذوق و سلیقه طرح های شگفت انگیز و بسیار نامحدودی را خلق کرد . همچنین با استفاده از لنزهای دیزاین طرح های متنوعی متناسب با فصول مختلف و رنگ های شاد طراحی می شود .
معرفی و شناخت ابزارهای مورد نیاز
در ادامه هفت ابزار ضروری که به آن نیاز پیدا خواهید کرد را معرفی می کنیم .
-
سوهان برقی
یکی از مهم ترین ابزارهای کاشت سوهان برقی است که در تمامی خدمات ناخن کاربرد دارد .
-
دستگاه UV
داخل این دستگاه ها لامپ های UV قرار دارد که توسط اشعه هر نوع ژل خشک می شود .
-
دستگاه LED
این دستگاه با استفاده از لامپ های LED زمان کوتاه تری نسبت به UV برای خشک کردن ژل ها نیاز دارد .
-
پوشر
عقب زن یا پوشر ابزاری ست که برای عقب زدن پوست ها و کوتیکول های روی ناخن استفاده می شود .
-
نیپر
نیپر قیچی مخصوص گرفتن کوتیکول های دور ناخن است . حتما در انتخاب نیپر دقت لازم داشته باشید که تیز باشد تا هنگام چیدن کوتیکول های ناخن اطراف ناخن خون نیوفتد .
-
تیپ
تیپ ناخن به قالب هایی که عمدتا جنس پلاستیک دارند و به عنوان پایه کاشت ، بر روی ناخن اصلی چسبانده می شوند گفته می شود . این قالب ها در دو رنگ شیشه ای و سفید در بازار موجود هستند .
-
فرمر
فرمر یکی از وسایل کاشت ناخن است که برای قد دادن به ناخن استفاده می شود و به نوعی جایگزین طبیعی تر از تیپ ناخن است . روی فرمرها از پودر یا ژل استفاده می کنند .
هزینه کاشت ناخن چقدر است ؟
هزینه ی کاشت به عوامل متعددی بستگی دارد، متاسفانه برخی از ناخنکاران محترم به جهت رقابت در هزینه و جذب مشتری بیشتر از مواد و متریال بی کیفیت استفاده می کنند که این امر موجب کیفیت پایین در کاشت می شود . در مجموع موقعیت مکانی سالن ، مهارت ناخنکار ، متریال و مواد مورد استفاده ،قد ناخن ، فرم ناخن ، طراحی و دیزاین ناخن و همچنین زمان کاشت عوامل موثری در هزینه ی کاشت ناخن دارد . در این مقاله هزینه ی حدودی کاشت ناخن را مشاهده می کنید .
دوام کاشت ناخن چه مدت است ؟
دوام آن کاملا به فردی که کاشت را انجام می دهد بستگی دارد . بر این اساس ممکن است که کاشت ناخن برای برخی افراد دو هفته و برای دیگری تا یک ماه دوام داشته باشد . این مدت بستگی به این دارد که شما چقدر از ناخن هایتان مراقبت کنید ،تجربه ثابت کرده است کسانی که کاشت پلی ژل انجام می دهند کمتر دچار شکستگی ناخن نسبت به افراد کاشت پودری می شوند . در کل زمان تقریبی ترمیم کاشت ناخن معمولا 21 روز می باشد یعنی شما سه هفته بعد از کاشت باید به یک ناخن کار مراجعه نمایید و ترمیم کنید .
تفاوت کاشت ناخن با ژلیش
کاشت ژل را با ژلیش اشتباه نگیرید ! همانطور که خواندید در کاشت موادی از پودرهای فشرده شده یا ژل به کار می رود که سبب بلندتر شدن و ضخیم تر شدن ناخن طبیعی می شود ، اما فرایند ژلیش یا همان لاک ژل ترکیبی از لاک و ژل اکریلیک است که نسبت به لاک معمولی بادوام تر و مقاوم تر است . ژلیش بدون نیاز به زیرسازی پودر و یا ژل بر روی سطح ناخن طبیعی زده می شود اما حتما باید در معرض نور دستگاه UV یا LED قرار بگیرد تا خشک شود .
برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند پیشنهاد نمی شود زیرا این اشخاص مستعد بیماری های عفونی هستند و کاور کردن ناخن اگر به طور اصولی و بهداشتی انجام نشود باعث قارچ و در نهایت عفونت ناخن و انگشتان خواهد شد .همچنین افرادی که پوست بسیار حساسی دارند و یا در معرض بیماری اگزما در محدوده ی ناخن هستند اصلا توصیه نمی شود . استفاده از پودر برای کاشت در افرادی که بیماری های آلرژیک و یا ریوی دارند بسیار خطرناک است.
آیا مواد کاشت ناخن سرطان زاست ؟
به دلیل تنوع استفاده از روشهای مختلف برای مانیکور کردن ناخن توسط سالنهای آرایشی نمیتوان بهصراحت از احتمال بروز سرطان پوست در این مراکز صحبت کرد، اما بههرحال متخصصان توصیه میکنند برخی اقدامات احتیاطی در جهت حفاظت از پوست حین مانیکور کردن باید رعایت شود.
اگر لایه ی سطحی ناخن بیش از اندازه و به صورت غیر اصولی تراشیده شود ممکن است که آسیب های جبران ناپذیری به ناخن وارد کند .در صورتی که کاشت ناخن به روش اصولی انجام نشود میتواند موجب وارد شدن رطوبت و آب بین فضای ناخن کاشت و بستر طبیعی ناخن شود و رطوبت نقش اصلی را در تکثیر قارچ دارد. طبق گفته ی محققان قبل از اینکه بتوانند بهطور قطعی بگویند استفاده از دستگاههای خشککننده اشعه ماوراء بنفش منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست میشود، به یک مطالعه اپیدمیولوژیک طولانیتر نیاز است.
عوارض کاشت ناخن
کاشت ناخن به تنهایی عوارضی ندارد ، اما اگر ناخن کار از مواد فاسد و بی کیفیت استفاده کند ، امکان آسیب به ناخن ها افزایش می یابد . در صورتی که ناخن کار عملیات کاشت را به صورت بهداشتی انجام ندهد ، احتمال قارچ و عفونت وجود دارد .
همچنین برخی افراد که به مواد شیمیایی حساسیت زیادی دارند ، ممکن است نسبت به مواد و چسب هایی که استفاده می شود ، واکنش های آلرژیک داشته باشند .
یکی از اشتباهات رایج در مورد برداشتن ( remove ) مواد از سطح ناخن در منزل و بدون تجهیزات مورد نیاز است ، زیرا اگر سعی کنید که خودتان ناخن ها را جدا کنید آسیب جدی به ناخن وارد می شود . این آسیب ها باعث شکنندگی و همچنین ضعیف شدن صدف ناخن می شود .
خطرات رایج در کاشت ناخن
توجه داشته باشید در صورت ضربه یا فشار شدید به ناخن ممکن است موجب کنده شدن ، شکستن و یا هوا گرفتگی ناخن طبیعی شما شود .این هوا گرفتگی باعث ایجاد عفونت و قارچ می شود که در صورت عدم رسیدگی موجب سیاه شدن ناخن و در نهایت افتادن آن می شود . آگاه باشید که سطح اصلی ناخن ها دیده نمی شود و چون به اصطلاح کاور است ،ممکن است جرم و میکروب ها به بخش ناخن وارد شوند و به سرعت رشد کنند و شما متوجه آن نشوید . در ضمن هنگام استفاده از مواد شوینده ی شیمیایی حتما از دستکش استفاده کنید .
کاشت ناخن در بارداری
در بارداری تغییرات هورمونی و تغییرات در گردش خون صورت می گیرد که می تواند منجر به افزایش حساسیت، خطر عفونت و تاخیر در بهبود زخم برای فرد باردار شود. گذشته از این قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی که در کاشت ناخن استفاده می شود، مانند ژل ها و اکریلیک ها، نگرانی هایی را در مورد آسیب احتمالی برای جنین در حال رشد ایجاد می کند. این مواد شیمیایی می توانند از طریق ناخن ها و پوست جذب شوند و بر مادر و جنین تأثیر بگذارند. اگر در زمان بارداری تصمیم به کاشت ناخن گرفته اید بهتر است با مراقبین بهداشت مشورت کنید و در صورت تایید صلاحیت و ارزیابی مرحله ی بارداری انجام دهید .
سخن آخر
اگر ذاتا و به صورت ارثی ناخن های زیبایی دارید به جای انجام کاشت ناخن ، از مواد تقویتی جهت محکم شدن ناخن و رسیدگی به آنها غافل نشوید و میتوانید توسط محلول های آب رسان و سوهان کشی اصولی جذابیت را به طور طبیعی به دستان خود ببخشید . اما اگر از دوست داران کاشت ناخن هستید حتما به متخصصین کاربلد مراجعه کنید که دقت لازم و نکات موارد بهداشتی را رعایت کنند . همچنین بهتر است هر از چند گاهی به ناخن هایتان استراحت بدهید و سعی در تقویت آن ها کنید .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.