واژینیسموس و بارداری

واژینیسموس و بارداری

واژینیسموس و بارداری امکان پذیر است؟ آیا واژینیسموس مانع از زایمان طبیعی می شود؟

این سوالاتی است که برای افرادی که دچار واژینیسم و ترس از دخول هستند پیش می آید. این افراد تصور می کنند که با وجود واژینیسموس نمی توانند بارداری و زایمان طبیعی را تجربه کنند.

باید بگوییم که این تصور غلطی است و  بارداری با واژینیسموس غیرممکن نیست. اما توصیه می شود که قبل از بارداری اقدام به درمان واژینیسموس کنید.

در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی واژینیسموس و بارداری یپردازیم.

بارداری با وجود واژینیسموس ممکن است؟

تصور عموم بر این است که بارداری هنگامی رخ می دهد که آلت جنسی مردان داخل واژن شود. اما واقعیت این است که ریخته شدن مایع منی بر روی لب های واژن در طی هفته ای که تخمک گذاری رخ می دهد، می تواند منجر به بارداری شود. به عبارت دیگر حتی دختران باکره ممکن است با این روش باردار شوند.

در نتیجه در دوره تخمک گذاری اگر اسپرم ها بتوانند خودشان را به دهانه رحم برسانند، بارداری اتفاق می افتد. پس بارداری با واژینیسموس غیرممکن نیست.

در تمام بانوان، بارداری زمانی اتفاق می افتد که نزدیکی یا ریختن مایع منی به واژن در دوره تخمک گذاری خانم ها بوده و اسپرم ها بتوانند خودشان را به دهانه رحم برسانند. پس بارداری با واژینیسموس غیرممکن نیست. با اینحال توصیه می کنیم که قبل از اقدام به بارداری، برای درمان واژینیسموس اقدام کنند.

همچنین مرد می تواند مایع منی خود را در ظرف کوچکی بریزد و زن مایع منی را در واژن خود بریزد (یا اگر می تواند سرنگ بدون سوزن حاوی مایع منی را وارد واژن خود کند) یا می توانید از پزشک برای انجام لقاح مصنوعی کمک بگیرید.

روش های بارداری با واژینیسموس

خانم هایی که دچار واژینیسموس هستند هم می توانند باردار شوند. روش هایی برای بارداری با وجود واژینیسموس وجود دارد. در این جا به این روش ها می پردازیم.

تزریق منی

چون نمی توانید دخول را انجام دهید، باید مایع منی را جمع آوری و آنرا به واژن تزریق کنید. بارداری با اپلیکاتور روش موثری نیست و توصیه می کنیم تزریق اسپرم با سرنگ را بدون سوزن سر آن انجام دهید. اما مراقب باشید که همراه منی، هوا به واژن تزریق نکنید. این کار را زمانی انجام دهید که در دوره تخمک گذاری هستید.

لقاح مصنوعی

اگر بارداری با تزریق اسپرم را چندین بار امتحان کرده و هنوز باردار نشده اید، می توانید به متخصص زنان مراجعه کنید تا لقاح مصنوعی را برایتان انجام دهند.

هر روش تولید مثل اعم از لقاح مصنوعی، لقاح آزمایشگاهی (IVF)، اهدای تخمک یا اهدای جنین را می توان برای بیمار مبتلا به واژینیسموس تطبیق داد.

تقریباً در همه بیماران با صبر و ملایمت می توان سونوگرافی ترانس واژینال را برای کنترل تحریک تخمدان ها یا آماده سازی آندومتر انجام داد. و در مواردی که شدت واژینیسموس آن را غیرممکن می کند، می توانیم از سونوگرافی ترانس رکتال استفاده کنیم که تجسم بهینه رحم و تخمدان ها را ارائه می دهد.

در تمام درمان‌ها، روش‌های خاصی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را تحت آرام‌بخشی برای تسهیل رویکرد واژینال و کاهش درد احتمالی انجام داد. این تلقیح در لقاح مصنوعی، سوراخ فولیکولی در IVF یا انتقال جنین در IVF، اهدای تخمک یا اهدای جنین خواهد بود.

تغییر پوزیشن

بعضی از بانوانی که مشکل ترس از رابطه جنسی دارند، ممکن است در بعضی از پوزیشن های جنسی دخول کامل یا دخول سر آلت را بتوانند تحمل کنند. بنابراین می توانید تغییر پوزیشن را امتحان کنید. بهترین پوزیشن برای افراد واژینیسموس، پوزیشن هایی است که در آن کنترل دخول بیشتر با خانم است.

واژینیسموس و بارداری

تاثیر واژینیسموس در بارداری و زایمان

واژینیسموس در بارداری باعث می شود بعضی از مراقبتهای بارداری مثل سونوگرافی واژینال یا معاینات لگنی پیش و پس از زایمان را نتوانیم انجام دهیم. به همین علت می گوییم که قبل از بارداری، واژینسموس را درمان کنید. البته در تمام بارداری ها سونوگرافی واژینالی ضروری نیست و سونوگرافی شکمی هم کفایت می کند.

واژینیسموس در زایمان تاثیری ندارد. چون هورمون هایی که موقع زایمان ترشح می شوند، کانال زایمانی را برای خروج نوزاد باز می کنند و می توانید زایمان طبیعی کنید. اما اگر به دلایلی که ربطی به واژینیسموس ندارند، جراح تشخیص دهد که باید سزارین اجباری شوید، به جای زایمان طبیعی، عمل سزارین برایتان انجام می شود.

بارداری در بیماران مبتلا به واژینیسموس امکان پذیر است. با درمان مناسب، 100 درصد بیماران به صورت خود به خود یا با کمک تکنیک های کمک باروری بهبود یافته و به بارداری می رسند. ما واژینیسموس را به عنوان یک اختلال عملکرد جنسی زنانه تعریف می کنیم که شامل انقباض غیرارادی عضلات اطراف واژن است. این بیماری درصد کمی از خانم ها را تحت تاثیر قرار می دهد و ناتوانی در رابطه جنسی را ایجاد می کند. به همین دلیل در صورت عدم درمان کافی، بارداری در بیماران مبتلا به واژینیسموس امکان پذیر نیست. ما نباید اصطلاح واژینیسموس را با دیسپارونیا که به درد هنگام مقاربت اشاره دارد، اشتباه بگیریم. بیماران مبتلا به دیسپارونی به دخول می رسند (حتی اگر دردناک باشد) در حالی که در واژینیسموس دخول حاصل نمی شود.

طی کردن دوران بارداری برای زنان مبتلا به واژینیسموس

چنانچه واژینیسموس درمان نشود، چالش هایی در زمان بارداری رخ می دهد. برخی از خانم ها که واژینیسم دارند دچار تنگی لگن یا اسپاسم در حین معاینات لگنی روتین می شوند. به همین دلیل، واژینیسموس ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در طی ویزیت های مراقبت بارداری، سونوگرافی واژینال، معاینات لگنی پیش و پس از زایمان و دیگر موارد شود.

بهترین راه حل این است که، پیش از بارداری واژینیسموس درمان شود تا در دوران بارداری خانم های مبتلا به این مشکل بتوانند سفتی کف لگن خود را کاهش دهند و معاینات لگنی برایشان بدون درد و دشواری انجام شود.

برای کسانی که پیش از زایمان و بارداری نتوانسته اند واژینیسموس خود را درمان کنند، روش های دیگری هست که می توانند اثرات واژینیسموس را در طی بارداری کاهش دهند. در میان گذاشتن مشکلتان درباره واژینیسموس با پزشک و توضیح دادن شدت این وضعیت مهمترین گام است.

می توان شرایطی را فراهم کرد که بیمار احساس راحتی بیشتری در حین معاینه کند همچنین تعداد معاینات لگنی را کاهش داد و فقط در صورت ضرورت این معاینه را انجام داد. همچنین در اکثر بارداری ها، سونوگرافی واژینال ضروری نیست.

بهتر است که قبل از اقدام به بارداری حتما برای درمان این بیماری اقدام کنید. امروزه با استفاده از تکنولوژی‌های جدید مثل آل اف واژینال می‌توان این بیماری را درمان کرد.

واژینیسموس و بارداری

آیا درمان واژینیسموس در طی بارداری ممکن است؟

درمان واژینیسموس معمولا در اوایل بارداری امکان پذیر است و می تواند تاثیر مثبت زیادی داشته باشد. غیر از اینکه درمان واژینیسموس معاینات مراقبت بارداری را راحت تر می کند، می تواند به طی روند راحت تر زایمان طبیعی نیز کمک کند و بهبود پس از زایمان را تسریع کند.

توجه کنید که مشاوره با پزشک برای تایید بی خطر بودن درمان واژینیسموس و گزینه های درمانی بسیار مهم است تا مطمئن شوید که روش های درمانی واژیسموس هیچ عارضه ای برای بارداری شما در پی نداشته باشند.

واژینیسموس و زایمان

یکی از بزرگ‌ترین ترس‌هایی که زنان مبتلا به واژینیسموس با آن روبه‌رو هستند این است که آیا امکان زایمان طبیعی برای آنها وجود خواهد داشت یا خیر؟

باید بدانید که در هنگام زایمان به دلیل ترشح برخی از هورمون‌ها، دهانه واژن بصورت غیر ارادی بیشتر از حد معمول باز می‌شود. بنابراین این افراد برای داشتن زایمان طبیعی با مشکلی مواجه نخواهند شد.

همچنین در زمان زایمان طبیعی می‌توان از بی‌حسی استفاده کرد که خود باعث کاهش درد و آسان شدن فرآیند زایمان می‌شود. اما باید بدانید که زایمان طبیعی باعث درمان این بیماری نمی‌شود.

همانطور که در بالا توضیح دادیم، علت واژینیسموس تنگ بودن واژن نیست، بلکه وجود انقباضات غیر ارادی است. بنابراین بعد از زایمان طبیعی باز هم این انقباضات ادامه خواهد داشت و عضلات بصورت غیر ارادی مانع از برقراری رابطه جنسی می‌شوند. حتی خود زایمان طبیعی و عبور نوزاد از کانال واژن بندرت ممکن است باعث ایجاد واژینیسموس شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *