جای جوش و روش های خانگی از بین بردن آن
جای جوش و روش های خانگی از بین بردن آن
امروزه داشتن لک های پوستی و اسکار های عمیق بر روی پوست از جمله معضلاتی می باشد که ممکن است هر شخصی در دوره ای نامشخص از زندگی با آن مواجه شده باشد. جای جوش صورت عارضه ای شایع است که اغلب از دوران نوجوانی تا مدتی نامشخص برخی از افراد را به این مشکل دچار می کند.
در این مقاله سعی بر این شده است که درباره روش های مختلف پیشگیری از این عارضه بحث شود و همچنین راهکار هایی خانگی نیز برای افرادی که دچار این مشکل هستند، ارائه می شود.
۷روش پیشگیری از مبتلا شدن به جای جوش:
به طور کلی هر شخصی برای پیشگیری از صرف هزینه های کلان و از بین رفتن عزت نفس و زیبایی چهره، می بایست به برخی از راهکار های ساده اما اساسی که تاثیر مستقیم و موثری در دیده نشدن جای جوش در صورت دارد، توجه مطلوبی نشان دهد. در ادامه به معرفی برخی از این روش ها میپردازیم و همچنین توضیح مفصل تری از این شیوه ها ارائه می دهیم.
۱-پاک سازی منظم پوست:
با شرکت در جلسه های فیشال ماهانه و صرف هزینه های اندک می توان از به وجود آمدن هزینه های کلان برای درمان جای جوش جلوگیری کرد.
۲-استفاده از شوینده ها:
هر شخصی می بایست با توجه به ph پوست صورت خود، شوینده مناسبی برای شستشوی های روزانه در نظر بگیرد. اگر پوست صورت چربی دارید و به راحتی آکنه در پوست شما پدیدار می شود، می بایست از شوینده های مخصوص پوست چرب و اگر پوست صورت خشکی دارید، می بایست از شوینده های پوست خشک استفاده کنید.
۳-استفاده از تونرها:
انتخاب یک تونر مناسب پس از شستشوی پوست صورت مطابق با نیاز شما، نقش عظیمی در کنترل چربی و منافذ شما دارد. همچنین با از بین بردن آلودگی ها از سطح پوست شما و تمیز کردن منافذ امکان پدیدار شدن جوش را به حداقل می رساند.
۴-استفاده از آبرسان ها:
نقش آبرسان ها در بالا بردن قوای پوست صورت شما، جلوگیری از چروک های زودرس و قوام بخشیدن به سطح پوست صورت شما آنچنان حائز اهمیت می باشد که به هیچ عنوان نباید از استفاده آبرسان ها در روتین پوستی کوتاهی کرد. آبرسان ها نقش به سزایی در از بین بردن جوش ها و حتی جای جوش ها دارند.
۵-کرم های ضد آفتاب:
از مهم ترین المان های موثر که تاثیر مستقیم در به وجود آمدن جوش و جای جوش یا از بین بردن لک های پوستی دارد، می توان به ضد آفتاب های پوستی اشاره کرد. یکی از بزرگ ترین دلایل جای جوش صورت استفاده نکردن از ضد آفتاب در طولانی مدت می باشد.
۶-اجتناب از ترکاندن جوش ها:
شاید شما هم مانند برخی از مردم بر این باور باشید که با فشار دادن جوش ها و تخلیه آنها می توانید سرعت روند بهبود را افزایش دهید یا حتی ممکن است فشار دادن جوش ها برای شما به یک عادت روزانه تبدیل شده باشد! پس باید به شما بگوییم که با فشار دادن سطح پوست به منظور ترکاندن و از بین بردن جوش ها، آسیب بیشتری به سد دفاعی پوست وارد می کنید، به طوریکه پوست به مدت زمان بیشتری برای التیام احتیاج پیدا می کند. همچنین زمانیکه شما اقدام به ترکاندن جوش ها می کنید کثیفی و عفونت جوش را در سطح اطراف جوش پخش می کنید، همین موضوع باعث می شود که شما در روز بعد با تعداد جوش های بیشتری از خواب بیدار شوید؛ در نتیجه شما در آینده از جای جوش های بیشتری برخوردارید.
۷-کنترل میزان استرس خود:
از جمله مهم ترین دلایل به وجود آمدن جوش های روزانه بر سطح پوست شما، می توان به میزان مشغله ذهنی و استرس زندگی روزمره اشاره کرد. شما می بایست برای کنترل این احساسات دست به روش موثری بزنید یا حتی با یک متخصص راجع به این معضل صحبت کنید.
از بین بردن فوری لک ها:
ابتدا باید این موضوع به صراحت بیان شود که هیچ راه فوری برای از بین بردن جای جوش صورت وجود ندارد و درمان این لکه ها نیاز به شکیبایی و صبر فراوان دارد. اگر شما نیز به دلایل مختلفی درگیر جای جوش صورت شدید و حال نیز به دنبال روش های کارآمد و ارزان برای از بین بردن آنها هستید، ماسک های خانگی با وسایل در دسترس، یکی از روش های درمان این عارضه می باشد. لازم به ذکر می باشد که بهتر است هر ماسکی که در این مقاله معرفی می شود ابتدا بر روی قسمتی از پوست امتحان شود تا از امکان حساسیت پوست صورت شما با ماسک ها جلوگیری شود.
-
ماسک عسل و دارچین:
یک قاشق عسل و نصف قاشق چای خوری دارچین را باهم به خوبی ترکیب کنید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بر روی پوست صورت شما بماند، سپس با آب ولرم صورت خود را شستشو دهید.
-
ماسک ماست و لیمو:
یک قاشق ماست و چند قطره آب لیمو را باهم ترکیب کنید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بر روی پوست صورت بماند و سپس با آب ولرم آن را شستشو دهید. لیمو به علت خاصیت اسیدی که دارد به عنوان یک عامل موثر در این ماسک عمل می کند.
-
ماسک زردچوبه و عسل:
یک قاشق زردجوبه و یک قاشق عسل را باهم مخلوط کنید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی پوست باقی بماند، سپس به ارامی آن را با آب ولرم شستشو دهید.
-
ماسک خیار:
خیار را به صورت حلقه ای برش دهید و اجازه بدید ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بر روی پوست باقی بماند.
-
ماسک شیر و عسل:
به نسبت میزان برابر شیر و عسل را باهم ترکیب کنید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بر روی پوست باقی بماند.
-
عسل و گلاب:
باز هم به میزان برابر عسل و گلاب را باهم مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید بر روی پوست صورت باقی بماند.
-
ماسک چای سبز:
از موثر ترین ماسک ها که محصولات زیادی نیز از چای سبز تولید شده اند، می توان به این ماسک اشاره کرد. چای سبز را دم کرده و پس از سرد کردن آن با پنبه مانند تونر به پوست صورت خود بزنید.
-
ماسک روغن درخت چای:
از جمله ماسک هایی که می بایست با احتیاط کامل بررسی شود تا از بی ضرر بودن آن برای پوست های حساس یا چرب مطمئن شد. چند قطره روغن درخت چای را روی جای جوش ها بزنید.
-
ماسک تخم چیا و شیر:
تخم چیا را چند ساعت در شیر خیس کنید و سپس بر روی پوست بمالید. اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه بر روی پوست باقی بماند.
در نتیجه از جمله ماسک های خانگی که استفاده مداوم از آنها به مدت دو الی سه بار در هفته و در طی ماه ها می تواند تاثیرات شگفت انگیزی در نتیجه ایجاد کند، می توان به ماسک های بالا اشاره کرد.
درمان جای جوش و تیرگی ها:
از جمله درمان های حرفه ای که در از بین بردن جای جوش صورت تاثیر به سزایی دارد، در کنار ماسک های خانگی و خدمات کلینیکی، مشورت با یک متخصص پوست می باشد. اکثر اوقات پیش می آید که شخصی دارای یک پوست حساس و یا یک عارضه پنهان پوستی است و با استفاده خودسر هر چه بیشتر ماسک ها و درمان های خانگی میزان آسیب را تشدید و تقویت می کند. بهتر است قبل از هر اقدامی با یک متخصص شناس پوست صورت درباره مشکلات و علت به وجود امدن جای جوش و لکه ها مشورت کنید. گاها پیش می آید که این لکه ها منشأ درونی دارند یا حتی به دلیل به وجود آمدن کیست ها یا برخی مشکلات هورمونی دیده می شوند.
از بین بردن لکه ها و اسکار جای جوش:
از جمله روش های پر تهاجمی که در مطب ها و کلینیک های زیبایی انجام می شود می توان به این موارد اشاره کرد:
۱-لیزر درمانی
1.1-لیزر فرکشنال
1.2-لیزر ocd
1.3-لیزر ND:YAG
۲-میکرونیدلینگ ها
۳-درمان های شیمیایی
3.1-پیکسل گلیکولیک اسید
3.2پیکسل سالیسیلیک اسید
۴-تزریق فیلر
5-درمان های دارویی
6-یلینگ شیمیایی
۷-درمان با PRP
۸-میکرودرم ابریژن
نتیجه گیری:
به طور کلی درمان جای جوش نیاز به صبوری و صرف زمان نسبتا طولانی دارد و به هیچ وجه به جز روش های تهاجمی کلینیکی، هیچ محصول یا ماسک خانگی وجود ندارد که این عارضه را یک شبه درمان کند. به صورت کلی پیشگیری از این معضل موثر ترین درمانی هست که یک شخص می تواند به آن اقدام کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.