کامپوزیت دندان-عوارض-مزایاو قیمت

کامپوزیت دندان چیست؟ (قیمت، عوارض و مقایسه)

کامپوزیت دندان چیست؟  یکی از روشهای نوین و کارآمد در جهت رفع نواقص جزئی دندان و اصلاح طرح لبخند است که امروزه طرفداران بسیاری دارد. مواد کامپوزیت همان مواد بکار برده شده برای پر کردن و ترمیم دندان های پوسیده یا آسیب دیده است.

کامپوزیت به دلیل نداشتن عوارض و زیبایی حاصل برای زیباجو طرفداران بسیاری پیدا کرده است. قیمت انجام کامپوزیت دندان در مقایسه با دیگر روش های زیبایی بسیار مناسب تر است.

Table of Contents

کامپوزیت دندان چیست؟

 

کامپوزیت دندان به عنوان یکی از پرطرفدارترین روش های زیبایی و ترمیمی دندان شناخته میشود. رزین کامپوزیت اصلی ترین ماده ی تشکیل دهنده ی ان است که براساس موارد استفاده مختلف، کیفیت و کشور سازنده قیمت های متفاوتی دارد و در نهایت توسط اشعه ی مخصوص سفت و تثبیت میشود. پروسه ی انجام کامپوزیت دندان در مطب و توسط پزشک متخصص در یک جلسه انجام میگیرد. قیمت مناسب و اتمام در یک جلسه از مهمترین مزایای کاکمپوزیت دندان محسوب می شود.

امروزه داشتن لبخندی جذاب بسیار حائز اهمیت است، به همین علت انجام کارهای زیبایی دندان از جمله استفاده از ونیر یا همان کامپوزیت مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

شاید دوست داشته باشید: کامپوزیت دندان در کرج

عکس قبل و بعد از زیباجوها

 

قبل و بعد از کامپوزیت دندان۱ قبل و بعد از انجام کامپوزیت دندان ۲ قبل و بعد از انجام کامپوزیت دندان ۳ قبل و بعد از کامپوزیت دندان۴ قبل و بعد از انجام کامپوزیت دندان ۵ قبل و بعد از انجام کامپوزیت دندان ۶

قیمت هر واحد کامپوزیت دندان 

قیمت هر واحد کامپوزیت دندان براساس کیفیت و کشور سازنده ی ان متفاوت است. انجام فعالیت های دندان پزشکی تعرفه مشخص و واحدی دارند، اما تفاوت قیمت موجود در کلینک ها براساس تجربه ی پزشک ، برند مواد مصرفی و ابزار مورد استفاده در مطب متفاوت است.شروع قیمت هر واحد کامپوزیت نانو سرامیک در سال ۱۴۰۲  ۳۲۰۰۰۰۰ هزارتومان است، که بسته به برند انتخابی تفاوت قیمت جزئی وجود دارد.

برای مثال کیفیت دریافتی با استفاده از به روز ترین و لوکس ترین ابزارها و تکنیک های دندان پزشکی به هیچ وجه یکسان با گرفتن خدمات با ابزارهای قدیمی و مواد مصرفی با کیفیت  نیست. در کلینیک ما شما ضمانت قیمت و کیفیت را همزمان دریافت می کنید، همچنین شرایط پرداخت اقساط ۳ تا ۱۲ ماهه فراهم است.

کسب رضایت شما تنها هدُ‌ُف ماست.

 

برای اطلاع از قیمت و برنهای موجود تماس بگیرید یا شماره ی خودرا در کادرزیر وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

فرق اصلی کامپوزیت دندان با لمینت

 

کامپوزیت دندان تفاوت های فاحشی با لمینت دندان دارد، که مهمترین ان تفاوت قیمت میان ان دو است. هزینه ی انجام لمینت دندان حدوداً دو برابر انجام کامپوزیت است. همچنین طول درمان لمینت طولانی تر است، همانطور که اشاره شد کامپوزیت در طی یک جلسه در مطب توسط پزشک متخصص انجام می شود. لمینت دندان بطور میانگین حدود دو الی سه هفته نیاز به زمان دارد. در مرحله ی نخست پس از  قالب گیری فک و دهان نمونه برای ساخت به آزمایشگاه فرستاده می شود که ساخت ان حدود دو هفته زمان میبرد.

 

دیگر تفاوت بنیادین میان این دو روش برگشت ناپذیر بودن لمینت دندان بر خلاف کامپوزیت ونیر است. دلیل اصلی ان تراش مینای دندان  و تغییر فرم برای نصب در این روش است. اما با توجه به مزیت های کامپوزیت باید اشاره کرد که طول عمر لمینت در صورت انجام مراقبت های لازم حدود ۱۰ الی ۱۵ سال است که هرچه مراقبتها بهتر انجام پذیرد طول عمر نیز افزایش میابد.

 

مقایسه کامپوزیت دندان با بلیچینگ دندان

 

بلیچینگ دندان تفاوت های بنیادینی با کامپوزیت دارد. در ادامه این تفاوت هارا باهم بررسی میکنیم.

تفاوت مواد بکاربرده در روند انجام کامپوزیت و بلیچینگ

کامپوزیت دندان با استفاده از خمیر کامپوزیت قالب گیری و فیکس آن توسط نور بنفش انجام میپذیرد. همچنین سرعت انجام کامپوزیت  که در طی یک جلسه انجام میشود از بلیچینگ کوتاهتر است. بلیچینگ با قرار دادن ماده‌ای به نام هیدروژن پراکسید و یا کاربامید پراکساید در غلظت مشخصی بر روی دندان انجام می‌شود. تعداد جلسات بلیچینگ طولانی تر از کامپوزیت است حتی گاها در منزل نیز ادامه پیدا میکند.

 

 

مقایسه ماندگاری بلیچینگ

 ماندگاری کامپوزیت دندان بین ۵ تا ۷ سال است که در مقایسه با ماندگاری ۶ ماهه ی بلیچینگ بسیار طولانی تر میباشد.

 

مقایسه هزینه های بلیچینگ و کامپوزیت

هزینه ی انجام بلیچینگ دندان با توجه به روند انجام کمتراز کامپوزیت دندان است. اگرچه هر دو روش در دسته ی خدمات ترمیمی و زیبایی مقرون و بصرفه هستند.

 

میزان سفید کردن دندان ها در مقایسه با بلیچینگ

میزان سفیدی دندان در روش بلیچینگ محدود و بسته به رنگ اولیه ی و طبیعی دندان است، اما در کامپوزیت طیف سفیدی متفاوتی در دسترس زیبا جو برای انتخاب قرار میگیرد.

 

میزان رفع ایرادات دندانی در بلیچینگ در مقایسه با کامپوزیت دندان

رفع ایرادات جزئی در کامپوزیت دندان با توجه به فرایند تراشیدن مینا ی دندان علاوه بر سفید کردن آن امکان پذیر است. در بلیچینگ تنها روشی به عنوان وایتنینگ دندان است که در آن عملیاتی اصلاحی در جهت تغییر فرم انجام نمیگیرد و تنها تغییر رنگ دندان حاصل میشود.

ویديویی کامل از مراحل انجام کامپوزیت های جلو

 

عوارض انجام کامپوزیت دندان و مزایای آن

 

عوارض انجام کامپوزیت دندان بسیار ناچیز است و حتی میتوان گفت کامپوزیت که هیچ عوارضی در پی ندارد بشرطیکه توسط فرد متخصص و با مواد درجه یک و استاندارد انجام شود. بطورکلی می توان گفت مزایا ی انجام کامپوزیت برای زیباجو بسیار ارزشمند خواهد بود که مهمترین آن دستیابی به لبخندی زیبا و افزایش اعتماد بنفس زیبا جو است. همچنین از مهمترین مزایای آن انجام سریع در طول یک جلسه است که به نسبت انجام  دیگر گزینه های زیبایی دندان مانند لمینت دندان بسیتر رتحت تر و در طول یک جلسه انجام پذیر است. دیگر مزیت مهم کامپوزیت قیمت مناسب نسبت به لمینت دندان است.

 

رنگ مناسب کامپوزیت

 

طیف رنگ های مختلف کامپوزیت دندان

 

انتخاب مناسب ترین رنگ کامپوزیت یکی از دغدغه های همیشگی مراجعه کنندگان است. در این بین معیارهای مشخص و دسته بندی شده ای وجود دارد که پزشک بر آنها احاطه ی کامل دارد. سایه های رنگی موجود براساس فاکتورهایی مانند سن، رنگ پوست، شغل و … انتخاب میشود. بطورکلی رنگ کامپوزیت ها نباید تضاد زیادی با رنگ پوست فرد داشته باشد تا طبیعی بنظر برسد. پزشک از روش لایه بندی برای بدست آوردن درنگ مناسب و انتخاب ان  در میان سایه های رنگی استفاده می کند.

 

مراقبت های لازم پس از انجام کامپوزیت دندان

مراقبت های اولیه پس از انجام کامپوزیت دندان بسیار حائز اهمیت است. بطور کلی پیش از از بین رفتن بی حسی بصورت کامل باید از جویدن خوراکی های سفت و رنگی خودداری کرد. ۲۴ ساعته اولیه پس از انجام کامپوزیت حفظ رنگ اولیه و سفت شدن مواد مهمترین مسئله است. تغییر در عادت های غذایی و رعایت برخی نکات در افزایش طول عمر و سلامت کامپوزیت ها بسیار اهمیت دارد.

در ادامه لیستی از انجام فعالیت هایی ارائه شده است که رعایت آنها افزتیش سلامت و رنگ کامپوزیت هارا تضمین میکند:

  • استفاده از برند کامپوزیت با کیفیت
  • عدم جویدن مواد غذایی سفت
  • کاهش مصرف مواد غذایی رنگدانه دار
  • مراجعه هر 6 ماه یکبار برای چکاپ
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • مراجعه به دندانپزشک متخصص

ممنوعیت های غذایی پس از انجام کامپوزیت

ممنوعیت های غذایی پس از انجام کامپوزیت دندان در حفظ سلامت و طول عمر مواد کامپوزیت بسیار تاثیرگذار است. ممنوعیتهای غذایی شامل غذاهای سفت، دارای رنگدانه و آسیب زننده به دندان است. بطور مثال نوشیدنی های قرمز رنگ، قهوه و چای سیاه میتوانند به سرعت باعث تغییر رنگ کامپوزیت ها شوند. خوردن تخمه یا خوراکی های سفت نیز به مرور زمان باعث جابجایی و شکستن مواد میشوند. در نتیجه مراقبت های لازم  پس از انجام کامپوزیت برای حفظ طول عمر آن ضروری است.

 

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی و بوی بد دهان و دندان می شود؟

پوسیدگی و بوی بد دهان پس از انجام کامپوزیت تنها میتواند به دلیل عدم مراقبت های لازم ایجاد شود. بسیاری پس از انجام کامپوزیت دیگر توجه لازم را به بهداشت و سلامت دهان و دندان خود ندارند که به مرور زمان آسیب های فراوانی  به سلامت دندان های خود وارد میکنند. به دلیل تراشیدن مینای دندان در انجام مراحل کامپوزیت فاصله ای میان لثه و مواد جاگذاری شده ایجاد میشود، که احتمال شکستگی را افزایش میدهد. همچنین، با عدم رعایت موارد بهداشتی مانند مسواک زدن منظم وعدم استفاده از دهانشویه مواد خوراکی و جرم های دندانی در این فاصله ی ایجاد و جمع شده و باعث پوسیدگی و بوی بد دهان میشوند. در نتیجه عدم ایجاد پوسیدگی دندان پس از انتخاب پزشک حاذق و مواد درجه یک به عهده ی رعایت و مراقبت های زیباجو است.

 

متداول ترین سؤالات

 

کامپوزیت ونیر مناسب چه کسانی است؟

 

استفاده از کامپوزیت مناسب افرادی است که از رنگ دندان خود ناراضی هستند و همچنین خواستار ترمیم فرم جزيی و سفید کردن رنگ دندان هستند.

علت تفاوت قیمت برندهای مختلف چیست و بهترین برند کامپوزیت کدام است؟

برند مشخصی را به عنوان بهترین برند ونیر معرفی کردن اشتباه است ،اما بطور کلی کامپوزیت های ساخت کشور ژاپن به عنوان بهترین ها شناخته میشوند. اصلی ترین عامل تفاوت قیمت بین برندهای مختلف مواد مصرفی و کیفیت آنها است. مواد مصرفی بطور کلی به سه گروه میکرو فیل، نانویی و هیبرید تقسیم می شوند که بهترین نوع از لحاظ استقامت کافی و میزان پولیش پذیری مدل نانوفیل است.

 

آیا کامپوزیت دندان قابل برداشتن است؟

در این روش با توجه به نصب اصولی و مراقبتهای درست پس از ان برداشتن کامپوزیت دندان قطعا امکان پذیر است. در ادامه راه حل هایی برای جلوگیری از اسیب به دندان و تعویض زودهنگام کامپوزیت ها را با هم مرور می کنیم:

 

. استفاده ی بیش از حد از مواد خوراکی دارای رنگدانه

. عدم تخصص پزشک در نصب کامپوزیت ها

. تحت فشار قراردادن بیش از حد ونیر های نصب شده

. استفاده ی مداوم از نوشیدنی های یخ  و داغ

. جنس نا مرغوب کامپوزیت

آیا استفاده از کامپوزیت یک روش دائمی برای اصلاح طرح لبخند است؟

 

خیر، همانطور که اشاره شد طول عمر مفید ان بین ۵ تا ۷ سال است که تفاوت ان وابسته به جنس و مراقبت های فرد می باشد.

 

 هرچندوقت یکبار نیاز به پولیش دارد؟

 

یکی از چالش های همیشگی افراد دارای کامپوزیت لک و جرم گرفتن ان است که با انجام مراقبت های لازم مانند استفاده ی روتین از نخ دندان و مسواک زدن این مشکل تحت کنترل است. همچنین پولیش کردن کامپوزیت ها نیز میتواند شفافیت و رنگ زیبای ان را بازگردانید. زمان در نظر گرفته شده بین هر پولیش بسته میزان مراقب های هر فرد متفاوت است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *